• OB

Sverker Olofsson hycklar om klimatet.


Sverker Olofsson är en folkkär före detta programledare vid SVT Umeå. Olofsson är mest känd via sitt långa programledarskap för TV-programmet Plus. Olofsson är stjärnan i reklamkampanj som marknadsför Oxfam en välgörenhetsorganisation.

I reklamen dyker Olofsson upp hos en "vanlig Svensson" med en last av 10 ton koldioxid och "lämnar tillbaka" gasen till sin ägare. Klippet innehåller ogrundade påståenden men eftersom avsändaren är en ideell organisation går det bra att påstå vad som helst.

Oxfam vill att publiken ska känna "klimatskam", ta på sig skulden för ospecificerade naturkatastrofer och betala pengar till Oxfams olika projekt. I övrigt lever de 11 anställda i Oxfam Sverige, som bara sysslar med marknadsföring, gott på donationer och offentliga medel. Inte minst generalsekreteraren Johan Pettersson som kammar hem 62 000 kr/månad från donationspengarna.Tillbaka till Sverker Olofsson som tyvärr inte lever som han predikar, långt ifrån klimatsmart med låg koldioxidfotavtryck. Olofsson bor i en fristående villa, är motorintresserad och äger två miljöovänliga fordon. Det är omdömeslöst att lägga skuld på andra medan Olofsson Själv kör på som vanligt, lev som du lär eller håll tyst.
2,328 views0 comments

Recent Posts

See All

Information about climate changes ©2019 by Klimatbalans. Proudly created with Wix.com