• OB

SR, P1 klotet, ett vetenskapsprogram eller propaganda?


Enligt Sverigesradio är programmet Klotet:

"Vetenskapsradions internationella miljöprogram i Sveriges Radio P1. Vi sänder en gång i veckan från våra redaktionslokaler i Uppsala och har mer än 200 000 lyssnare.

Vi har producerat högkvalitativ miljöjournalistik i radio sedan 2009 och nominerats till flera priser (Prix Italia, Miljöjournalistpriset med flera).

Vi täcker alla sorters miljöfrågor, med ett vetenskapligt perspektiv."


Vidare proklamerar den statliga radiojätten:

"Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen".


Tyvärr bröt Klotet under senaste sändning mot dessa riktlinjer och ambitioner. Vetenskapsradion förvandlades till en alarmistisk klubb under täckmantel av vetenskapsjournalistik. Programmets höjdpunkt var klimatapokalypsens trubadur Staffan Lindberg en mångårig högljudd alarmist. Lindberg sjöng en icke sammanhängande låt om koldioxidutsläpp, USAs president Trump som har blivit diktator, världen står i brand, nazister går på våran gator (se video längst ner).


Resten av programmet fortsatt i samma still utan mycket vetenskaplig förankring men gött om överdrifter, spekulationer och fantasier. Det hela passar bättre på miljöpartiets ungdomsförbunds sommarläger än på Sveriges radio.


497 views0 comments

Recent Posts

See All

Information about climate changes ©2019 by Klimatbalans. Proudly created with Wix.com