• OB

Hycklande "Expressen klimat" satsar på alarmism för att sälja husbilar och båtresor


Expressen klimat förlitar sig helst på 16 åriga Greta Thunberg för belysning av klimatfrågor.

Tidningen Expressen är en del av Bonnierkoncernen som kontrollerar stora delar av mediemarknaden i Sverige. Expressen är inblandad i Bonniers breda satsning på klimatalarmism med syfte att driva radikal förändring av basindustri, energi och transport sektorerna mot "hållbarhetsmål" dvs ett samhälle utan netokoldioxidutsläpp. Dessa förändringar är ekonomiskt vidriga då de kostar tusentals miljarder kronor, minskar effektiviteten, konkurrenskraften, kvaliteten och lönsamheten av berörda sektorer. Notan lämnas till framtida svenska skattebetalare medan klimatet blir som den blir med eller utan mänsklighetens påverkan då Sverige är obetydlig i sammanhanget.


För sin propaganda kampanj startar Expressen en ny klimatredaktion under ledning av Emma Boëthius som saknar vetenskaplig bakgrund. Boëthius har studerat historia, konst och journalistik i Uppsala och arbetade sedan 2003 som journalist bla som nöjeschef på Expressen. redan idag försöker Expressen att ha "klimatvinkel" på många artiklar från olika område som "klimatsmart mat", kändisskvaller etc... Artiklarna ligger sedan på Expressen-klimat och de övriga bilagor samtidigt.

Expressen doublespeak, agiterar mot koldioxidutsläpp och säljer husbilar.

För att indoktrinera journalisterna om "klimatkrisen" utbildas 400 journalister från Expressen och Bonniers Lifestylegruppen av en annan Bonniers företag Aktuell Hållbarhet. Klimatkompetensen på Aktuell Hållbarhet är smal då de anställda är ofta journalister utan naturvetenskaplig utbildning (med några undantag).


Resultaten blir många artiklar om "klimatet" med gruva vinklingar, faktafell, begreppsförvirring, och högar av trams. Svensk media har redan botten lågt förtroendet och Expressen klimat erbjuder ingen förbättring.

Greta Thunberg används för att sälja flygresa.

Samtidigt som Expressen klimat arbetar hårt för att sprida klimatångest, flygskam och propagerar mot bensin och diesel marknadsför tidningen bilar, flygresor, båtresor, husbilar och annat som går emot hela konceptet. Blir makabert när bilder på fattiga barn som "drabbas av människororsakad global uppvärmning" placeras bredvik reklam för husbilar. Det hela är oseriöst alarmism och hyckleri från Expressen.


PS, Registrera längst ner på sidan för uppdateringar mm från Klimatbalans!482 views0 comments

Recent Posts

See All

Information about climate changes ©2019 by Klimatbalans. Proudly created with Wix.com