• OB

Extinction Rebellion planerar att störa flygtrafiken med drönare

Updated: Jun 2, 2019


Klimatförändrings aktivistgruppen Extinction Rebellion planerar en serie protester med drönare enligt Breitbart. Målet är att stänga Heathrow flygplatsen i 10 dagar i juli, om inte planer på att expandera flygplatsen skrotas. Gruppen har hotat att hålla en demonstration/aktion med tio dagar av avbrott som planeras från den 1 juli om deras krav inte uppfylls. Aktionen hotar hundratusentals passagerares resor, mest på sommarlov, och det förväntas att det skulle kosta miljoner för flygindustrin, passagerare och i polisinsatser.

I fjol stängde en rad påstådda drönare observationer Gatwick flygplats i flera dagar och störde flygningarna av 140 000 passagerare.

De brittiska myndigheterna tar hotet på allvar och informerar att störning av flygtrafiken inklusive hot mot flygmaskiner, besättningen och passagerarna kan resultera i höga böter och långa fängelsestraff.

Svenska avdelningar av Extinction Rebellion kan agera på liknande sätt mot svenska flygplatser då de ofta härmar sina brittiska vänner. Troligt mål är Bromma flygplats som är omgiven av stor Stockholm. Det har hänt i Sverige att aktivister stör flygtrafiken tex Elin Ersson som stoppade ett flyg förra året och fick bara 3000 kr i böter.

511 views0 comments

Recent Posts

See All

Information about climate changes ©2019 by Klimatbalans. Proudly created with Wix.com